-Din barnmoska i Enköping

Våra tjänster

Graviditet

Vi som barnmorskor har den fantastiskt roliga uppgiften att få vägleda, stötta och stärka er som blivande föräldrar i den viktigaste och kanske mest omtumlande händelsen i livet, att bli förälder.

BB-på väg

När ni kommer hem efter födseln ringer vi er nästkommande dag för att erbjuda ett hembesök. Då kan vi ta uppföljande prover på barnet om det behövs och stötta med amning och alla omtumlande känslor.

Nipt-test

Vi erbjuder provtagning av NIPT-test (Non-Invasive Prenatal test).

Nipt-test är ett blodprov som man tar på den gravida kvinnan från vecka 10-24.

Provtagning

Hos oss är du välkommen att testa dig mot sexuellt överförbara sjukdomar, så kallade könssjukdomar som exempel klamydia, gomorre, hiv och syfilis.

Cellprov

Har du fått kallelse för Gynekologisk cellprovtagning? Då är du välkommen till oss, oavsett till vilken mottagning du blivit kallad.


Hpv vaccin

Du som är född 1994-1999 erbjuds gratis vaccination mot humant papillonvirus (HPV). HPV är den vanligaste orsaken till livmoderhalscancer.


Preventivmedel

Det finns många olika sorters preventivmedel för att skydda sig mot oönskade graviditeter. Du kan få information och råd om vad som passar bäst för dig. Om du har ett fungerande preventivmedel kan du få förnyat recept.

Familjecentralen

Min Maia samarbetar med Enköpings familjecentral. På en familjecentral kan du träffa barnmorska, BVC-sjuksköterska, pedagoger på öppen förskola och kuratorer från socialtjänst, men framför allt umgås med andra föräldrar.

Akupunktur

Akupunktur kan minska obehaget vid graviditetsillamående. Vi kan erbjuda våra gravida att testa detta.


Fysioterapeut

Vi har ett samarbete med Maria Englund som är Fysioterapeut med särskild kompetens inom kvinnohälsa.